Search
  • Nina Saarela - JS-Automoto

Huoltoon vaikka satojen kilometrien päähän

Pihtiputaalla asuvalle Jukka Nissiselle 400 kilometrin reissu Oulunsaloon autohuoltoon ei ole matka eikä mikään. JS-automoton asiantunteviin käsiin kärrynsä uskova Nissinen arvostaa eritoten huoltotyön laatua. Autokaupoissa hän on kehottanut myös perhettään kääntymään JS-automoton puoleen.

Kun tuntee saavansa todellista asiantuntevuutta sekä rahoillensa selkeää vastinetta, kyseisen palvelun perässä voi olla valmis ajelemaan vaikka useita tunteja päivässä. Jukka Nissinen toi ensimmäistä kertaa autonsa JS-automoton huoltoon vuonna 2017. Siitä alkoi harvinaisen uskollinen asiakassuhde, sillä Nissinen itse asuu Keski-Suomessa Pihtiputaalla. Aivan sattuman kautta Nissinen ei Oulunsaloon suunnannut, sillä hän tunsi ennestään JS-automoton Juho Saarelan. Pelkkä tuttavuus ei kuitenkaan saa ketään ajamaan läpi Pohjanmaan huollontarpeen vuoksi. Tarvitaan näkemystä, jota Nissinen arvostaa.

"Edullinen hinta ja laadukas työn jälki. Mieluummin minä auton sinne vien kuin korjaamoon täällä Pihtiputaalla", Jukka Nissinen perustelee valintaansa.


Auton ratissa viihtyvää Nissistä ei yhteensä 400 kilometrin huoltomatka korvenna. Eikä uusi vakipaikka lähempää kotikontuja ole edes hakusessa: Nissinen vakuuttaa, että huollon tullessa ajankohtaiseksi, hänet autoineen löytää tulevaisuudessakin JS-automotosta. Vuosien varrella remonttia on tehty useampaan Nissisen omistamaan autoon laidasta laitaan.

"Jakopäähuolto, öljynvaihtoa, jarruremonttia… Mitähän paljon kaikkea", Nissinen muistelee.

Huviajelusta kertyy vuosittain tuntuvasti ajokilometrejä

JS-automoton kautta Jukka Nissinen on hankkinut myös juuri parhaillaan ajon alla olevan menopelinsäkin. Autokaupat solmittiin tammikuussa 2020. Tien päällä viihtyvä Nissinen hankkiutuu mielellään auton rattiin muulloinkin kuin pakon sanelemana. Vaikka arkista työmatkaa ei kerry kuin reilu kilometri, tulee 30 000 ajokilometriä vuodessa kuitenkin helposti täyteen. Määrä ei tee tiukkaa, sillä ajeleminen on Nissiselle harrastus.

"Siinä huviajelussa se menee. Liikun milloin missäkin, sekä pitempiä reissuja että ihan tässä lähialueella", Nissinen kuvailee.

Ajon myötä autot saavat väistämättä kulumaa ja uudehkonkin auton kohdalla normaalit huolto- sekä korjaustoimenpiteet tulevat vääjäämättä ajankohtaiseksi. Huoltoon on syytä hakeutua mieluummin hyvissä ajoin kuin viime hetkellä, jotta pikkuvika ei paisu syyttä suotta tarpeettoman suureksi. Mikäli auto on päivittäisessä käytössä ja kovassa ajossa, huollontarve tulee eteen aiemmin kuin pelkästään satunnaisessa käytössä olevalla kulkupelillä.

Jukka Nissisen liikkuva elämäntapa ja harrastuksen vuoksi suhaileminen varmistaa, että Oulunsaloon tulee olemaan asiaa jatkossakin. Se ei Nissistä haittaa, päinvastoin. Mies on pitänyt huolen siitä, että myös hänen lähipiirinsä on löytänyt JS-automoton palvelut.

"Isäukko osti viime viikolla sieltä auton", Nissinen naurahtaa tyytyväisenä.

160 views0 comments